Envelope Facebook LinkedIn LinkedIn Vimeo Instagram Search Arrow Arrow Arrow Studio Eagle Twitter Thumbnails

Details

Location
Lyndhurst, NJ
Client Name
Filippo Berio
Project Size
10,000 sq/ft
Completed
2017
Services
  • Programming
  • Test Fits
  • Capital Budgets
  • Timelines
  • Site Reviews
  • Site Surveys
  • Leadership Workshops
  • Employee Surveys
  • Space Planning
  • Schematic Design
  • Design Development
  • Construction Documents
  • MEP Engineering
  • Progressive Construction Budgeting
  • Progressive Construction Timelines
  • Lighting Consultancy
  • Acoustical Engineering
  • Graphic and Brand Design
  • Project Management
  • Construction Administration
  • Site Supervision
  • Trade Coordination
  • Permits and Approvals
  • Move Management
  • FF&E Coordination

Filippo Berio settles in on time, giving applicable opportunity to restore and hand back their current space with no delay.

Already located in Lyndhurst, NJ in a space that proved private office heavy, and had minimal natural light and high wall panels, the team expressed a restriction in their workflow. The decision was to relocate to an alternative space in the area that provided a blank canvas to reimagine a more promising space.

When developing a design direction, and being that two of the global partners are based out of their location in Europe, an Italian design aesthetic reflective of the overall company’s success was key to this project. Managing their project out of pocket was quite important for them to build a progressive design within budget that would promise a much more creative execution than their current building standard space.

Our construction management team handled all the approvals, right down to the Type 1 fume hood that allows Filippo Berio to utilize their new state of the art test kitchen. This kitchen is used for the team to test all their olive oil, and of course cook pasta! A favorite feature of ours is the custom light fixture in the reception area designed by Komel Saeed, Senior Interior Designer, and executed by our construction management team.

We have taken into consideration partial glass fronts for management private offices and open collaborative workspaces with private amenity spaces for personal phone calls and conferences as needed. As many offices as possible are on the core walls to allow full light spread from the windows into the open areas.

The team at Filippo Berio was a true pleasure to work with and we wish them all the best as they continue forward in their success.

FEEDBACK

Studio Eagle was a tremendous partner for Filippo Berio throughout our process, starting with choosing a new space into moving day and beyond. They were able to combine Filippo Berio’s 150 years of rich heritage into a space that is at the same time reflective of our future vision. It is respectful, warm and inviting. We are very proud of this new office and thank Studio Eagle for being a part of it every step of the way.

 Debra Paxton, Finance and Human Resources Manager, Filippo Berio