Envelope Facebook LinkedIn LinkedIn Vimeo Instagram Search Arrow Arrow Arrow Studio Eagle Twitter Thumbnails

Details

Location
Pine Brook, NJ
Client Name
Fujitsu General America, Inc.
Project Size
33,000 sq/ft
Completed
2020
Services
  • Leadership Workshops
  • Employee Surveys
  • Programming
  • Test Fits
  • Capital Budgets
  • Timelines
  • Site Reviews
  • Site Surveys
  • Space Planning
  • Schematic Design
  • Design Development
  • Construction Documents
  • MEP Engineering
  • Progressive Construction Budgeting
  • Progressive Construction Timelines
  • Graphic and Brand Design
  • Project Management
  • Construction Administration
  • Site Supervision
  • Trade Coordination
  • Permits and Approvals
  • Move Management
  • FF&E Coordination

Previously housed in a mixed-use environment, Fujitsu General America, Inc. has moved their Heating, Ventilation, and Air Conditioning (HVAC) division to a new headquarters. A Class A facility housing state of the art amenities including fitness and training centers, and a main café with floor to ceiling windows, their new home is fully reflective of their unique services and future of business.

Upholding our longstanding relationship with Cushman & Wakefield, we were proud to partner with Ben Brenner, Executive Director, MariaGrace Iantosca, Senior Associate, and their entire team on Fujitsu’s relocation to Pine Brook, NJ. Through our disciplines of Far-Sighted Strategy, Design-Driven Solutions, and Risk-Free Integrated Delivery, and working closely with the client leadership, our Studio Eagle team was able to improve overall workflow and productivity focusing on the company’s vision and mission.

A new North American Headquarters for Fujitsu’s HVAC division, the occupancy today includes office staff, technical employees, and training experts. Our designers have aesthetically celebrated this unification by exposing and showcasing traditionally hidden building elements. A majority of the building’s structure and utility systems are left uncovered in concert with material selections to create an industrial chic space. Complimented by environmental branding, and full Furniture, Fixtures, and Equipment (FF&E) services, our design highlights the industrial and mechanical nature of Fujitsu’s work.

Upon entering the elevator lobby, there is a dedicated employee entrance with direct access to the office area. The alternative door leads visitors to the reception. Here, guests are greeted and welcomed to wait while neighboring the innovation gallery, a key programmatic feature built in honor of the company’s history and technological advancements. There is also ease of travel from the reception for guests to be escorted directly to the training centers and second kitchen. This necessary circulation was designed to not interrupt the everyday operations of the office area. A highly technical piece of this project, the training centers became a key demonstration in coordinating power, piping, and building in future flexibility.

Continuously collaborating through our Risk-Free Integrated Delivery phase, our construction and project management teams were well prepared to follow a very tight timeline. With the onset of inheriting a building envelope with infiltration issues, our team was required to make repairs to the roof and exterior glazing systems. Executing thorough due diligence and transparency between our internal team and client team, these restoration efforts were delivered on time and the Fujitsu team has indeed moved in on schedule to their new space.